top of page
S008.jpg

Samirah 

"Dansen is mijn lust en leven"

Reeds op 4-jarige leeftijd begon ik met klassiek ballet en deze lessen vormden dan ook de basis  voor mijn verdere dansactiviteiten. Later ben ik enkele jaren ben ik lid geweest van een showdansgroep. In die periode heb ik gedanst op grote podia, met name in Duitsland en daardoor ervaring opgedaan met het dansen voor publiek. 

Egypte met zijn piramides en de oriëntaalse dans boeiden mij reeds als kind. In 1994 vernam ik dat er in Heerlen buikdanslessen werd gegeven; meteen heb ik mij aangemeld voor de cursus bij Yamila Schoeré.

Na verloop van tijd danste ik op feesten onder de artiestennaam 'Samirah' en in januari 2004 begon ik met het geven van lessen. Met een aantal gevorderde leerlingen ging ik optreden onder de naam 'Samirah & the Sisters of Isis'. Daarnaast volgde ik lessen in Flamenco, Tapdans, Jazzballet en Show & Musical.

S002.jpg

In Hurghada, Egypte, heb ik privéles gehad van Hoda Ibrahim en ook deelgenomen aan haar workshops in Stuttgart. Verder heb ik in de afgelopen jaren nogal wat workshops gevolgd bij o.a. Magdy El Leisy, Morocco, Shahrazad, Reza Farnoush en Jillina Carlano. 

Met veel plezier kijk ik terug op mijn optredens in de hotels 'RIU Agadir ' in Marokko en 'Marhaba Palace' in Port el Kantaoui, Tunesië.

Het lesgeven geeft mij veel voldoening omdat ik zie dat leerlingen al na korte tijd heel anders gaan bewegen: veel vrouwelijker, soepeler en meer bewust van hun lichaam.

Tijdens de lessen moet iedereen zich op het gemak voelen. Daarom vind ik het belangrijk dat er respect is voor elkaar, ongeacht het dansniveau dat iemand aan kan. We hebben dan ook ontzettend veel plezier samen!

Samirah-pp05.jpg
bottom of page