top of page
Nadira10

"Passie voor buikdansen"

Hoe ben ik bij Samirah’s buikdanslessen terechtgekomen?

Ik ben in aanraking gekomen met buikdansen door een werkstuk dat ik moest maken op de middelbare school. Voor mijn verslag moesten uiteraard ook foto’s gemaakt worden... Via internet ben ik toen bij Samirah terechtgekomen, ik ging er naartoe met het idee een paar foto’s te nemen en weer weg te gaan. Echter, eenmaal daar, werd mij gevraagd of ik meteen mee wilde doen!

Wat deed ik voorheen?

Mijn eerste danservaring heb ik opgedaan bij jazz-dance. Dit heb ik 5 jaar gedaan. Vervolgens nog 1 jaar streetdance. Deze dansstijlen hebben mij zeker geholpen, en nu nog steeds, om mijn buikdanskwaliteiten te ondersteunen en verbeteren.

Waarom buikdans ik graag en waarom ben ik lid van Raqs Bashira?
Het mooie aan buikdansen vind ik de sierlijke en vrouwelijke bewegingen die we maken. Voor mijzelf zijn de buikdanslessen dan ook echt ‘lekker’ het hoofd leeg maken, alles om je heen vergeten en ontspannen dansen. Het brengt bij mij een soort van innerlijke rust.

De eerste paar jaar heb ik bij Samirah voornamelijk de lessen voor beginners en semigevorderden gevolgd. In juni 2012 mocht ik deel gaan uit maken van de optreedgroep (eindelijk!!!). Ik vind het dan ook fantastisch om samen met Samirah en Zahra, dezelfde passie op het podium te delen.

Omdat mijn enthousiasme en passie voor buikdansen maar niet ophield, heb ik succesvol de 3-jarige beroepsopleiding aan de 'Academy for Modern and Oriental Dance' afgerond. Tevens heb ik daarna nog 1-jarige 'Awalim' Opleiding gevolgd bij Amira. Dit alles heeft er ook toe geleid dat ik naast Raqs Bashira ook solo ben gaan dansen.

Ik hoop dan ook dat ik nog heel veel workshops, lessen en optredens mag geven in de toekomst!

bottom of page