top of page
Zahra.jpg

Zahra

"Dansen is emotie"

In 2007 kwam ik ‘toevallig’ in aanraking met oriëntaalse dans.  Ik had tijdens mijn vakanties in Egypte al kennis gemaakt met hun prachtige geschiedenis en ook de Oriëntaalse dans bewonderd van bijvoorbeeld Tito Seif.

Voor mij is buikdansen emotie….bewust zijn van je lichaam op een andere manier dan je gewend bent, het gaat om elegantie, trots en zelfzeker bewegen, interactie met publiek, daarnaast en heel belangrijk; jezelf én je emotie durven te laten zien.

Al vrij snel mocht ik deel uitmaken van de showgroep van Samirah, voor mij een hele eer en niet meer weg te denken uit mijn leven. Oriëntaalse dans is mijn grootste passie ooit! Telkens weer stap ik in de huid van mijn ‘andere ik’ en ben ik even in een andere wereld.  Mooi aan deze dansvorm is, dat je met je lichaam ritme kunt laten zien. Alle stijlen spreken voor zich en zijn mooi, zoals Modern Bellydance, Tromsolo's, maar mijn voorkeur gaat uit naar de klassieke Egyptische dans, Balady en Saïdi.

Naast het dansen is het voor mij ook een uitdaging om zelf kostuums te ontwerpen en te maken.

 

Ik ben een van de gelukkigen die workshops heeft gevolgd bij, onder andere Reza Farnoush, Serena & Hossam Ramzy en Jillina Carlano, Khalida, Iris, Sadie, Vanessa, Serkan Tutar, Mojgan en vele anderen... er zullen hopelijk nog veel workshops volgen want elke keer is het een uitdaging en leer ik er steeds weer iets bij. Maar op de eerste plaats ben ik uiteraard Samirah zeer dankbaar omdat ik van haar steeds weer leer en zij mij de mogelijkheid geeft mijzelf te ontplooien, ook al is het door mij voor de leeuwen te gooien met de woorden “dans maar…jij kunt dat!”

 

Met trots kan ik nog vermelden dat ik heb opgetreden in Turkije en Tunesië en als je dan complimenten krijgt van de locale mensen is dat natuurlijk een prachtig gevoel!

Van mijzelf kan ik zeggen dat het voor mij gemakkelijk is me totaal in te zetten om me steeds verder te ontplooien want er is nog zoveel meer!!

 

Tebrik, Greeting, Gruss, Accueil, Saludo, Groet...    Zahra

bottom of page